
Illes Balears Slow Food
971873934
“Si supiera que el mundo se acaba mañana, yo, hoy todavía, plantaría un árbol” (Martin Luther King)
Algunas canciones suben el ánimo, otras pueden arrancar una lágrima, muchas ayudan a pensar y casi todas motivan a seguir buscando la felicidad. (Casi) cada día encuentro una canción con la que conectar. Mis momentos autocoaching en formato audio están agrupados en esta carpeta de Spotify y también puedes encontrarlos en formato vídeo en Blip.fm.
1 comentario:
Totes les espècies que ofereixen:
POMERES
• Sant Joan: És la primera poma a madurar (Sant Joan), color blanc, mida mitjana, gust àcid.
• Sant Joan Vermella: Madura a finals de juny, és de mida mitjana, color molt vermell generalitzat.
• Vermella De Sant Pere: Maduració a finals de juny o principis de juliol, color vermell ratllat, dimensions mitjanes, polpa molt blanca i sucosa, gust característic.
• Marinera: Madura dins el mes de juliol, té unes dimensions considerables, coloració groga amb ratlles vermelles ben marcades.
• Niela: Madura dins el mes de juliol, té unes dimensions considerables, coloració groga amb una galta de color vermell, polpa mitjanament consistent.
• Guillema: Madura el mes d’octubre, bones dimensions i posat vertical. És groga amb ratlles vermelles. Molt saborosa.
• De La Rosa Primerenca: Madura el mes de juliol, grandària discreta, groga amb ratlles vermelles.
• De La Rosa: Madura el mes de juliol, bona mida, groga amb ratlles vermelles, bon gust.
• Mora: Madura el mes de juliol, grandària mitjana, color vermell intens.
• Del Ciri: Madura a la tardor, és de color groc i bona mida, té bon gust i es conserva algun temps. Molt popular.
• Del Ciri Vermell: Madura a la tardor, és de color vermell amb algunes ratlles. Bon gust.
• Nespla: És una poma grossa, de forma planera, de coloració vermellosa. Madura a finals d’estiu. Té un gust característic. Molt bona i feinera.
• Jesusa: Madura a mitjan estiu, de coloració vermellosa. Sucosa i gustosa.
• De Capoll Llarg: Poma grossa, de coloració vermellosa. Madura a principis de juliol.
• Valenciana: És una poma d’estiu, madura a mitjan juliol, groga amb ratlles vermelles, dimensions mitjanes. Gust interessant.
• Fogassa: Poma tardana, de bona mida, coloració verda amb galtes brunes. Forma planera. Interessant per a cuinar.
• Cor Gelat: Poma d’estiu, de bones dimensions i bon gust, de vegades presenta zones vidrenques a la polpa.
PERERES:
• De Sant Joan: Pera primerenca com indica el seu nom, cosa que la fa prou interessant. És de dimensions mitjanes i de color verd grogós.
• D’aigua Primerenca: Fruit gros, color verd amb zones pigades de vermell, molt sucós i fluix. Madura a principis de juliol.
• D’aigua: Fruit mitjancer, de color verd, allargat, molt dolç, sucós, vigorós i d’entrada en producció tardana. Madura a finals de juliol.
• Moreta: Fruit petit, color verd obscur amb una galta molt vermella. Polpa un poc llenyosa. Madura a mitjan juliol.
• De La Nau: Fruit petit, verd amb una petita galta vermella. Té forma de carabassa de vi. Madura a mitjan juliol.
• Perot: Fruit gros, color groc, consistència i sabor molt comuns. Madura a finals de juliol.
• De La Reina: Fruit mitjancer, verd grogós, dolç, sucós i de poca conservació. Madura a finals de juliol o principis d’agost.
• De La Cuina: Fruit mitjancer color groc verdós amb una galta vermella. Bona qualitat. Madura a finals de juliol o principis d’agost.
ALBERCOQUERS
• Bord Capona: Fruit de mida mitjana, poc dolç, polpa pastosa i sense fil. Bo per fer confitura i coques. Poca conservació. Madura a mitjan juny.
• Galta Vermella Tardà – Pinyol Dolç: És el tradicional albercoc de galta, molt bo i saborós, madura a mitjan juliol.
• Inquer: Fruit gros, poc dolç, pastós, de maduració tardana (finals de juliol).
• Lluentó: Fruit mitjà o petit. Molt sucós, dolç i aromàtic. Millor consumir-lo en fresc. És primerenc, madura dins el juny.
• Moscatell: Fruit de dimensions discretes, de bon gust, madura a principis de juliol.
• Taronjal: Clàssic albercoc, destacat per la seva mida i bona presència.
• Morro De Bou: Albercoc d’excel•lents qualitats organolèptiques, mida mitjana, madura la primera quinzena de juliol
CIRERERS
• Blanca: Fruit de dimensions mitjanes. Color vermell clar. Poca consistència i conservació.
• Camosa: Cirera de mitja temporada, inici de juny. Polpa de mitjana a forta.
• De Capellà: Cirera primerenca. Negrosa, molt bona. Dimensions mitjanceres.
• Primerenc D’abril: Cirera extra primerenca, madura més o menys per Sant Jordi. Color vermell clar i mida discreta.
• De Sarró: Cirera tardana, petita, molt bona, crocanta. Arbre vigorós.
PRUNERES
• Clàudia Verda: Fruit de mida mitjana a grossa, pell verdosa. Madura el mes de juliol.
• Coll De Brocal: Fruit petit o mitjancer, pell verda, polpa groga. Forma de pera, pinyol desferrat. Madura a finals de juliol, principis d’agost.
• Cor De Bou: Pruna grossa amb forma de cor, molt característica. Madura a finals de juliol. És interessant per la seva mida, gust i època de maduració.
• De Collet Negra: Pruna grossa, de color fosc, forma de pera. Bona qualitat. Madura pel juliol.
• De Frare Blanc: Pruna grossa, color blanc brut, polpa groga, pinyol desferrat. Madura a mitjan estiu.
• De Frare Roig: La pruna més coneguda de les locals, mida mitjancera, forma allargada, de color vermell. Madura el juliol.
• De Frare Verd: Fruit gros, pell verda i polpa groga, pinyol desferrat. Forma allargada. Madura el setembre.
• Fresa: Fruit gros de color vermell obscur, polpa vermella molt sucosa amb gust característic. Madura dins el juliol.
• Japonesa Groga: Fruit groc ataronjat, de dimensions mitjanceres, molt productiva, madura dins el juliol.
• Japonesa Vermella: Pruna mitjancera o petita, color vermell obscur, molt bon gust. Madura a finals de juliol.
• Mamelitos: Pruna primerenca, de color vermell, mida discreta.
• Modronya: Fruit rodó i petit, de pell violàcia, polpa verda. Pinyol desferrat. Madura a finals de juliol.
• Plátano: Fruit mitjancer, pell marbrada , molt vigorosa i productiva. De vegades es fa servir com a patró.
• Sant Joan: Fruit petit i rodó, de pell vermella i polpa groga. Sucós, poca conservació. Madura a finals de juny.
• De La Sang: Fruit de mida discreta, el seu suc és vermell com la sang, d’aquí el seu nom.
ALTRES
• Atzerola Blanca: Fruit de dimensions mitjanes i de coloració groguenca.
• Atzerola Vermella: Fruit de mida mitjancera i de coloració vermella.
• Codony Mallorquí: Fruit de bones dimensions, pell llisa de color groc encès.
• Codonya Mallorquina: Fruit de mida mitjana, groc clar, pelut, i un poc xato, molt aromàtic.
• Cydonia: Fruita rara de grans dimensions, groga, molt aromàtica, s’ha de cuinar.
• Nespla Mallorquina: Fruit de mida petita, molt gustós.
• Nespler Blanc: Fruit de mida discreta, coloració clara i polpa blanca.
• Nespler Primerenc: Fruit allargat, madura a finals d’abril o a principis de maig.
• Nespler Gros: Fruit molt gros i bo, de maduració tardana.
• Nespler Rodó: Fruit molt rodó, de maduració mitjana.
• Servera Mallorquina: Fruit petit, madura a finals d’estiu.
• Magrana Tendral: Fruit de bones dimensions, molt gustós i amb poc pinyol.
• Caqui Petit: Caqui de mida petita, molt productiu, excel•lent.
• Caqui Gros: Fruit de bones dimensions i de color vermell fosc.
• Caqui Hivernal: Caqui de dimensions discretes, aguanta a l’arbre fins a la tardor, quan aquest ja no té fulles.
Cal contactar amb Vivers Llabrés, ctra MA15 Palma-Artà, km 45,5, telèfon 971834888
Publicar un comentario