miércoles, 10 de septiembre de 2008

Apadrinar un árbol



Illes Balears Slow Food

971873934

fruiters@illes-balears.slowfood.es

http://illesbalears.slowfood.es/

1 comentario:

Anónimo dijo...

Totes les espècies que ofereixen:

POMERES
• Sant Joan: És la primera poma a madurar (Sant Joan), color blanc, mida mitjana, gust àcid.
• Sant Joan Vermella: Madura a finals de juny, és de mida mitjana, color molt vermell generalitzat.
• Vermella De Sant Pere: Maduració a finals de juny o principis de juliol, color vermell ratllat, dimensions mitjanes, polpa molt blanca i sucosa, gust característic.
• Marinera: Madura dins el mes de juliol, té unes dimensions considerables, coloració groga amb ratlles vermelles ben marcades.
• Niela: Madura dins el mes de juliol, té unes dimensions considerables, coloració groga amb una galta de color vermell, polpa mitjanament consistent.
• Guillema: Madura el mes d’octubre, bones dimensions i posat vertical. És groga amb ratlles vermelles. Molt saborosa.
• De La Rosa Primerenca: Madura el mes de juliol, grandària discreta, groga amb ratlles vermelles.
• De La Rosa: Madura el mes de juliol, bona mida, groga amb ratlles vermelles, bon gust.
• Mora: Madura el mes de juliol, grandària mitjana, color vermell intens.
• Del Ciri: Madura a la tardor, és de color groc i bona mida, té bon gust i es conserva algun temps. Molt popular.
• Del Ciri Vermell: Madura a la tardor, és de color vermell amb algunes ratlles. Bon gust.
• Nespla: És una poma grossa, de forma planera, de coloració vermellosa. Madura a finals d’estiu. Té un gust característic. Molt bona i feinera.
• Jesusa: Madura a mitjan estiu, de coloració vermellosa. Sucosa i gustosa.
• De Capoll Llarg: Poma grossa, de coloració vermellosa. Madura a principis de juliol.
• Valenciana: És una poma d’estiu, madura a mitjan juliol, groga amb ratlles vermelles, dimensions mitjanes. Gust interessant.
• Fogassa: Poma tardana, de bona mida, coloració verda amb galtes brunes. Forma planera. Interessant per a cuinar.
• Cor Gelat: Poma d’estiu, de bones dimensions i bon gust, de vegades presenta zones vidrenques a la polpa.

PERERES:
• De Sant Joan: Pera primerenca com indica el seu nom, cosa que la fa prou interessant. És de dimensions mitjanes i de color verd grogós.
• D’aigua Primerenca: Fruit gros, color verd amb zones pigades de vermell, molt sucós i fluix. Madura a principis de juliol.
• D’aigua: Fruit mitjancer, de color verd, allargat, molt dolç, sucós, vigorós i d’entrada en producció tardana. Madura a finals de juliol.
• Moreta: Fruit petit, color verd obscur amb una galta molt vermella. Polpa un poc llenyosa. Madura a mitjan juliol.
• De La Nau: Fruit petit, verd amb una petita galta vermella. Té forma de carabassa de vi. Madura a mitjan juliol.
• Perot: Fruit gros, color groc, consistència i sabor molt comuns. Madura a finals de juliol.
• De La Reina: Fruit mitjancer, verd grogós, dolç, sucós i de poca conservació. Madura a finals de juliol o principis d’agost.
• De La Cuina: Fruit mitjancer color groc verdós amb una galta vermella. Bona qualitat. Madura a finals de juliol o principis d’agost.

ALBERCOQUERS
• Bord Capona: Fruit de mida mitjana, poc dolç, polpa pastosa i sense fil. Bo per fer confitura i coques. Poca conservació. Madura a mitjan juny.
• Galta Vermella Tardà – Pinyol Dolç: És el tradicional albercoc de galta, molt bo i saborós, madura a mitjan juliol.
• Inquer: Fruit gros, poc dolç, pastós, de maduració tardana (finals de juliol).
• Lluentó: Fruit mitjà o petit. Molt sucós, dolç i aromàtic. Millor consumir-lo en fresc. És primerenc, madura dins el juny.
• Moscatell: Fruit de dimensions discretes, de bon gust, madura a principis de juliol.
• Taronjal: Clàssic albercoc, destacat per la seva mida i bona presència.
• Morro De Bou: Albercoc d’excel•lents qualitats organolèptiques, mida mitjana, madura la primera quinzena de juliol

CIRERERS
• Blanca: Fruit de dimensions mitjanes. Color vermell clar. Poca consistència i conservació.
• Camosa: Cirera de mitja temporada, inici de juny. Polpa de mitjana a forta.
• De Capellà: Cirera primerenca. Negrosa, molt bona. Dimensions mitjanceres.
• Primerenc D’abril: Cirera extra primerenca, madura més o menys per Sant Jordi. Color vermell clar i mida discreta.
• De Sarró: Cirera tardana, petita, molt bona, crocanta. Arbre vigorós.

PRUNERES
• Clàudia Verda: Fruit de mida mitjana a grossa, pell verdosa. Madura el mes de juliol.
• Coll De Brocal: Fruit petit o mitjancer, pell verda, polpa groga. Forma de pera, pinyol desferrat. Madura a finals de juliol, principis d’agost.
• Cor De Bou: Pruna grossa amb forma de cor, molt característica. Madura a finals de juliol. És interessant per la seva mida, gust i època de maduració.
• De Collet Negra: Pruna grossa, de color fosc, forma de pera. Bona qualitat. Madura pel juliol.
• De Frare Blanc: Pruna grossa, color blanc brut, polpa groga, pinyol desferrat. Madura a mitjan estiu.
• De Frare Roig: La pruna més coneguda de les locals, mida mitjancera, forma allargada, de color vermell. Madura el juliol.
• De Frare Verd: Fruit gros, pell verda i polpa groga, pinyol desferrat. Forma allargada. Madura el setembre.
• Fresa: Fruit gros de color vermell obscur, polpa vermella molt sucosa amb gust característic. Madura dins el juliol.
• Japonesa Groga: Fruit groc ataronjat, de dimensions mitjanceres, molt productiva, madura dins el juliol.
• Japonesa Vermella: Pruna mitjancera o petita, color vermell obscur, molt bon gust. Madura a finals de juliol.
• Mamelitos: Pruna primerenca, de color vermell, mida discreta.
• Modronya: Fruit rodó i petit, de pell violàcia, polpa verda. Pinyol desferrat. Madura a finals de juliol.
• Plátano: Fruit mitjancer, pell marbrada , molt vigorosa i productiva. De vegades es fa servir com a patró.
• Sant Joan: Fruit petit i rodó, de pell vermella i polpa groga. Sucós, poca conservació. Madura a finals de juny.
• De La Sang: Fruit de mida discreta, el seu suc és vermell com la sang, d’aquí el seu nom.

ALTRES
• Atzerola Blanca: Fruit de dimensions mitjanes i de coloració groguenca.
• Atzerola Vermella: Fruit de mida mitjancera i de coloració vermella.
• Codony Mallorquí: Fruit de bones dimensions, pell llisa de color groc encès.
• Codonya Mallorquina: Fruit de mida mitjana, groc clar, pelut, i un poc xato, molt aromàtic.
• Cydonia: Fruita rara de grans dimensions, groga, molt aromàtica, s’ha de cuinar.
• Nespla Mallorquina: Fruit de mida petita, molt gustós.
• Nespler Blanc: Fruit de mida discreta, coloració clara i polpa blanca.
• Nespler Primerenc: Fruit allargat, madura a finals d’abril o a principis de maig.
• Nespler Gros: Fruit molt gros i bo, de maduració tardana.
• Nespler Rodó: Fruit molt rodó, de maduració mitjana.
• Servera Mallorquina: Fruit petit, madura a finals d’estiu.
• Magrana Tendral: Fruit de bones dimensions, molt gustós i amb poc pinyol.
• Caqui Petit: Caqui de mida petita, molt productiu, excel•lent.
• Caqui Gros: Fruit de bones dimensions i de color vermell fosc.
• Caqui Hivernal: Caqui de dimensions discretes, aguanta a l’arbre fins a la tardor, quan aquest ja no té fulles.

Cal contactar amb Vivers Llabrés, ctra MA15 Palma-Artà, km 45,5, telèfon 971834888